TRUMP och FÖRÄNDRINGENS FYRA RUM

Igår installerades Trump som president i USA.

En installation som delar upp oss i grupper som är FÖR respektive EMOT. En klassisk situation av polaritet som kan eskalera och bli relativt elak mot oss alla. Jag menar alltså inte att Trump skall bli elak, eller att hans agerande skall leda till elakheter. Det vet jag, liksom du inget om. Låt karln ha sina 100 dagar först, och sedan får vi kanske ge honom ett år och sedan blir det ju val igen om knappt fyra år.

Nej det jag avser när jag skriver ELAKT om situationen är mer en fråga som ”tidens tand”.

POLARITET och POLARISERING tenderar att få ett utrymme i denna debatt om Trump till den milda grad att man, om man är klok, drar sig för att tycka att det är ju är OK att ge honom en chans.

Kommer jag att bli betraktad som en galen Trump-anhängare om jag tycker att karln är vald och nu installerad, låt honom då få en chans, och ge honom inte en massa domar om honom på förhand.

Det förekommer en rad nidbilder som många av mina vänner klistrar upp på sina Facebooksidor om Trump. Den ena värre än den andra. Jag drar andan och häpnar när jag ser hur folk regredierar och blir som barn på nytt när de i sin iver att tycka till kallar karln både det ena och det andra.

Rena rama sandlådan tycker jag många gånger.

Obama däremot gör man bäst i att inte utvärdera eller tycka något om, för Obama är som en helig KO för många här i Sverige. Ingen rör honom ostraffat. Han blev hjälte från första dagen mer eller mindre, fick fredspris som få fattade varför.  Norge gjorde i mina ögon bort sig rejält, och i mitt perspektiv luktade det unket när det hände.

Jag skall inte gå in på vad min utvärdering av Obama för för handen, men konstaterar kort att jag inte är speciellt mycket Obamavän. Han har inte gett mig några positiva vibbar.

Hur som, rubriken för denna artikel är Trump och FÖRÄNDRINGENS FYRA RUM, så låt mig gå vidare genom att ta en titt på denna modell för förändring.

Modellen delar in all förändring i fyra steg. Vi sitter NÖJDA, och där när vi sitter nöjda så ändrar verkligheten sig. Men det VILL vi inte se, vi lever då i CENSUR. I censuren gör vi allt för att inte SE vad som hänt, och att det redan HAR hänt faktiskt. Där kan vi hålla oss länge, genom en massa olika strategier lurar vi i oss att ”inget har hänt”.

Så småningom sparkar verkligheten oss in i det tredje rummet – FÖRVIRRING.

Stsligt ramlar verkligheten ner i knäet på oss och vi inser att ”fan var är jag, vad HÄNDER egentligen?”. Verklighetens råa vägg slår oss i pannan, och den kan då bli blodig och det kan bli rent av mycket obehagligt i det där rummet. Polarisering stiger som en aktie som drivs av krafter ingen förstår sig på rakt upp i en galen trend.

Där springer vi omkring och letar efter verklighetens hållhakar igen. Men det kräver en inlärning och omsortering av hur vi se på verkligheten. Vi måste helt enkelt inordna oss i vad som hänt och fatta det, och integrera det i vår vardag.

Men i detta rum har vi en hel del sandlådebeteende, ofta försöker vi svinga oss i en lian upp till NÖJD-rummet igen.

Men det fungerar inte. Vi MÅSTE ta oss till INSPIRATION, det rummet som är resultatet av eget inre arbete med att omorientera oss till en förändrad verklighet. Den enda vägen till INSPIRATION är genom vår egna inre rum. Skuggan kallar några det för, andra säger att vi måste möta våra DEMONER och bli vän med dem och integrera dem i våra liv.

DIN utmaning i Trumps spår

Det handlar om att VÄXA, att finna sin egen inre plattform i en förändrad värld.

Nu är min fråga till dig – hur tolkar du det som hänt i USA, med hjälp av denna modell – FÖRÄNDRINGENS FYRA RUM?

Vilka av DINA DEMONER har vaknat till liv som följd av Trump? VAR är du just nu? Är du i CENSUR, FÖRVIRRING eller sitter du NÖJD? Eller kanske är du i INSPIRATION? Du ser att ”äntligen” försvinner Obama, eller kanske ”äntligen” kommer Trump?

En samling ”Inner Demons”

Jag ger dig en utmaning att dag för dag se på dina reaktioner avseende Trump, USA och hur denna politik på vår bakgård påverkar dig och vad dina reaktioner är?

Jag lovar dig, om du tar allvar på det arbetet – alltså med dig själv – i bakvattnet av Trump så har du MYCKET att vinna i egen personlig utveckling! Själv har jag tagit tillfället i akt att se på mina små djävlar som är där hela tiden och ”tycker något”, ibland på ett sätt som ger mig anledning att tycka att jag gjort ett gott jobb med mig själv när jag tar tag i den där inre”smådjäveln” och vaggar honom trygg och lugn utan att han får lov att ge sig på Trump, Obama eller någon i min närhet!

DET är TRUMP:s utmaning till oss alla – att VÄXA i vårt inre!

 

1 comment on “TRUMP och FÖRÄNDRINGENS FYRA RUM”

  1. Christer Bratt Svara

    Jag är nog i inspiration. Inte för jag vare sig är så glad över att Obama försvann (trevlig kille för övrigt) eller för att jag gillar Trump eller ahns politik. Utan för att så många är i Censur. Förhoppningsvis hamnar dessa i förvirring – för att sedan hamna i inspiration.

Leave A Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *