2023-03-15 PAY IT FORWARD – EXPERIMENT I

Jag beslutade ju mig för att börja ”experimentera” med Pay it Forward och ”Send it Backwards” vilket jag gjort. Flera dagar i rad har jag tänkt köra experimentet med att ”panta och lämna kvittot”, men pantmaskinen i affären har varit trasig.

lämnade kvittot i pantmaskinen

Men idag var den inte det så jag stegade in och pantade 2 burkar = 2 kronor i pant. Jag lämnade kvittot i maskinen och gick in i affären för att handla lite matvaror.

Jag fyllde min kundvagn med vad jag hade på min inköpslista och vandrade fram till självskanningen och skulle börja skanna mina varor.

Jag använder i stort sett alltid samma skanner i denna butiken, en som har sedelinmatning. Det har liksom blivit en vana att ta den skannern så snart den är ledig.

När jag kom fram till skannern fångas min blick av inmatningsfacket för sedlar, och döm om min förvåning (nästa gång kommer jag INTE att bli förvånad!) när jag ser en TJUGA ligga i inmatningsfacket. Jag kör fram min vagn, och kollar runt omkring mig för att se om det finns någon annan som kan ha glömt denna sedel. Inte en enda människa i faggorna.

Tjuga i sedelfacket

Då samlade jag mina tankar och gick igenom mina alternativ som jag nu hade. Lämna sedeln till personalen? Leta efter någon som kan ha glömt sedeln var ju redan avverkat som alternativ, det hade inte gett något. Slutligen var alternativet att anse att jag hittat sedeln och att den kunde få trivas i min plånbok som en ”lyckosedel”.

Sedan slog det till det här med ”lagar” och vad som gäller om man hittar något. Ett gott samvete är ju viktigt och att göra det rätta är viktigt för att kunna leva med gott samvete. Nu tog jag varvet omkring detta i min skalle, och konstaterade att jag skulle ha fått lägga mycket tid på att vandra bort till polisens hittegodsavdelning, eller ta min bil och därmed använda min egen kassa för att lämna tillbaka en sedel på 20 kronor. Sedan hade detta ju bara lett till att Polisen fått en tjuga som de inte kan hitta en ägare till. Så min heder kändes intakt när jag trots allt lade ner pengen i min plånbok. Att lämna den till personalen kändes inte som ett alternativ, det hade varit samma som att lämna den till polisen.

Så om jag nu tolkar detta i termer av ”flöden” och att det finns ett universum som vill oss väl om vi vill universum väl så måste jag ju säga att detta var ett mycket lyckat experiment!

Mycket lyckat tycker jag. 2 kronor blev 20 kronor. Bra utdelning tycker jag

Men detta experiment kom mig att tänka just på den ”laglydiga aspekten” på sådant här. Så jag börjar nu fundera på att kunna ”Pay it forward” på ett sätt som ger nytta inom ramen för ett organiserat ramverk för att göra nytta för någon, och kunna få lagenligt pengar tillbaka.

Givetvis kan universum ordna helt andra flöden än det exempel som jag gett här, det har jag redan sett genom den INTENTIONSGRUPP som jag är med i. Där lyckas vi genom att bidra till andras intentioner med vårt eget engagemang, och det ger en spegeleffekt för oss själva.

Universum hjälper den som hjälper sig själv och andra!

Så nu skall jag satsa lite pengar på en LOTT. Inte vilken som helst, utan på ett lotteri som heter EN CHANS PÅ TUSEN (https://www.mhf.se/om-mhf/stotta-mhf/lotteriet/ ). Det MHF (motormännens helnykterhetsförening) som anordnar det.

”En chans på tusen” startade i november 1995. Lotteriet arrangeras av MHF och överskottet från lotteriet går direkt till MHF:s arbete för att ingen ska dö av rattfylleri.

Detta är ett syfte som passar mig definitivt, här kan jag alltså ”pay it forward” till ett gott syfte som många kan ha nytta av, samtidigt som jag får en chans att vinna en peng.

Jag lovar återkomma med en rapport om hur det går/gick! Jag kommer dock att se på detta som så här. Om jag ”får” pengar på något OVÄNTAT sätt så kan det mycket väl vara så att min INTENTION om PAY IT FORWARD genom att köpa denna lotten är det som gör att jag fick pengarna. Jag kommer alltså inte att se endast en VINST på lotteriet som belöningen för min handling, utan jag kommer att räkna in alla de andra flöden till mig som jag får ”oväntat” som ett flöde tillbaka från min intention!

Nu tänker du kanske som så, att jag flummar ihop något som inte hade ett enda sammanhang överhuvudtaget. Inte kan man väl få något för att man lämnar ett pantkvitto i automaten för någon annan att glädjas åt?

KLART man kan! Men det är bara du som kan göra dina egna experiment, och det första experimentet värt namnet är att du jobbar med dina föreställningar om vad som är möjligt och inte möjligt! Om dina tankar genast stänger dörren för sådant som jag har beskrivit så tror jag nog att du bygger en barriär mot att det skall hända! För din syn på det är ju SÅNT kan inte HÄNDA! Om nu universum lyssnar på oss och ser våra handlingar, och hjälper oss med vad vi vill uppnå, så får man ju vad man tänker på!

Har en liten extra sak att nämna. På vägen hem från butiken drog mina ögon sig ner på marken och där låg ett BORR. Tog upp det och klart som korvspad var detta en signal till mig att BORRA VIDARE i detta med PAY IT FORWARD. Det ligger helt i linje med det jag skrivit om när det gäller att följa ”brödsmulorna” som läggs ut på vägen framför en!

Hittade ett BORR med tanken Borra vidare i PAY IT FORWARD!

Kan MIRAKLER hända?

Givetvis säger jag! Helt klart att det händer mirakler! Se taggen jag bär med mig på min rygga!

Johnny Alm

TAGG PÅ MIN RYGGA med texten EXPECT MIRACLES

Leave A Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *