EXPANSION – PLÖTSLIG och/eller PLANERAD

Gör dig en bild av ditt liv som att det skett inne i en ”box”. Ditt liv ”i en låda”, liksom. Där inne i den lådan finns exakt det som du har upplevt och sett, och hört och utvecklat som egen kompetens och egna förmågor. Det känns tryggt och varmt och du är väl hemmastadd i din box.

Du har en karta över alla dimensionerna i din box, du vet var saker finns, var folk finns, vad de tycker och tänker. Det finns en ”karta” och du är trygg i din box. För några av oss är boxen kanske mindre trygg, och den innehåller sådant som man inte vill ha, eller som man vill förändra.

Du har dock gjort små ”gångar” och genvägar i din box, så du känner dig hemtam och har ett rätt OK liv. Du är nöjd helt enkelt för det mesta.

Så, en dag spricker de tunna väggarna på ett ställe i boxen. Det fanns ett ställe som antingen var väldigt tunn redan, eller som av annan anledning ger vika för ett yttre tryck, och plötsligt är EXPANSIONEN där. Genom det där hålet flödar det in ”materia” (människor, företeelser, händelser, ja det kan vara det mest oväntade och också kanske skrämmande som hittar sin väg in i din box.) som dels ställer till det i din box, dels är totalt okänt för dig. Du vet helt enkelt inte hur du skall hantera det.

Du är ställd! Världen är inte längre som den var, folk blir galna eller händelser sker som inte är enligt det trygga mönstret som du hade i din box. Detta KAN vara helt ok om det som strömmar in lätt kan anslutas till det som fanns i just din box. Men ofta är det inte så, det blir helt enkelt väldigt störigt i din box.

Man kan se detta som att någon annans AGENDA har tagit sig in i ditt liv och helt plötsligt ställt allt på ända.

Detta händer PLÖTSLIGT eller PLANERAT. När du själv vill expandera din box, så planerar du det kanske på ett förnuftigt sätt. När andras agendor tar sin in i din box, ja då händer det bara helt PLÖTSLIGT att din box väggar har rämnat, eller att ett stort eller litet hål har öppnat dig ut mot en omvärld som beter sig annorlunda än vad du visste innan.

Ibland händer sådan expansion genom att dina sinnen förändras, och du får en annorlunda bild av verkligheten. Du kanske blir hypersensitiv för vad andra säger, eller gör, kanske blir du överkänslig för dofter eller ljud. Det är som om det skyddsmaterial som finns i väggarna i din box har slutat fungera, och du är helt plötsligt utsatt för omvärldens hårda villkor och energier på ett sätt som skapar förvirring.

Du har nu kommit in i en process att hantera det nya, det som du inte vill ha kanske, tränger sig på och du har inget val annat än att hantera det, och lära dig nya förmågor eller ändra din agenda…

Du är inne i en OKÄND PROCESS, du har lämnat din komfortzon. Din box är för alltid förändrad, och hur mycket du än vill återgår till vad som var, så kan du inte det. Du är ute på en inre och eller yttre resa kanske som du måste lära dig hantera.

mirrorgate_logo

5 comments on “EXPANSION – PLÖTSLIG och/eller PLANERAD”

  1. Pingback: OKÄNDA respektive KÄNDA processer – Johnny Alm – ledarutveckling, förändring, coaching

  2. Pingback: TVÅ AGENDOR – Johnny Alm – ledarutveckling, förändring, coaching

  3. Pingback: SMULSPÅRET – Johnny Alm – ledarutveckling, förändring, coaching

  4. Pingback: ORIGINAL WORK – A LONERS HACK – Johnny Alm – ledarutveckling, förändring, coaching

  5. Pingback: Familjesystem – “för femtielfte gången…” | Leadtogold

Leave A Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *