DEN SJUNDE RIKTNINGEN

Just nu arbetar jag med planering av den första boken i en serie, med huvudtitel “RAINBOW WARRIOR”. Då och då kommer jag att ge inblickar I författarprocessen, och här kommer den första rapporten.

När man som jag har samlat material under en period om 10 år, och sitter med 13 pärmar “research” i knäet finns det alla anledning att inse att man tagit “vatten över huvudet”. Men jag är van vid det, så jag bryr mig inte, det kommer att bli bra böcker av detta enorma material har jag beslutat mig för.

Min plattform för
RAINBOW WARRIOR
– research gjord 2010-2019 – och pågående!

Så, hur tar man då “tag” i ett sådant material och får ordning på det? Givetvis finns det en “timeline” som man kan använda om man tittar på mitt material, men det räcker inte. Författarprocessen är en komplicerad process som blandar struktur, inspiration, transpiration, platser, karaktärer, “händelsekedjor”, drama och mycket annat.

Så, där sitter jag mitt i min process och börjar med att göra en “outline” – eller en tidslinje som skall fyllas med drama, platser, karaktärer och story.

Jag har börjat skissa på olika “teman” som kommer att löpa in i varandra i den första boken, och osökt kommer man då in på “platserna” där storyn utspelar sig. Eftersom jag har min story baserad på händelser i mitt liv, blandat med “fantasy” (som det kan tyckas, men frågan är – ÄR det fantasy, eller hände det verkligen??), så kommer många av de platser som storyn utspelar sig på att kunna lokaliseras i den värld som har vad vi kallar – koordinater.

Longitud och latitud är numera inbyggt i våra liv på ett sätt som vi aldrig förut har skådat. Om du använder en mobil, så har den i regel GPS, och “dina” koordinater registreras i din mobil för varje steg du tar. Google Maps och andra digitala kartor kan visa en plats koordinater, och allt är mer eller mindre “kartlagt” i detta koordinatsystem i den “yttre världen”. Den världen som vi ser med våra ögon, och som vi upplever med alla våra sinnen.

Koordinatsystem med de SEX RIKTNINGARNA, NORR, SÖDER, VÄSTER, ÖSTER, UPP och NER
(bild från wikimedia commons)

Alla de platser som jag jobbar med i boken, finns i denna “yttre värld”, med ett koordinatsystem som ger avstånd och relationer mellan platserna. Det är “ordning och reda” i de SEX riktningarna i detta koordinatsystem. Norr, Söder, väster, öster, upp och ner är de sex riktningarna i den yttre världen, där mycket av mina kommande böcker kommer att utspela sig.

Men den mest spännande riktningen är den SJUNDE RIKTNINGEN. I den riktningen finns labyrinter fyllda med både ljus och skuggspel, det finns dock inte samma koordinater som i den yttre världen. i den sjunde riktningens världar, som du kommer till genom ett nålsöga, där är tid och rum utplånade och de “koordinater” du kan orientera dig efter är helt klart mycket annorlunda än den yttre världens koordinater.

Den SJUNDE RIKTNINGEN kommer att ha mycket stort inflytande i mina böcker, för det är där den yttre världens drama koordineras, regisseras och skapas.

Den SJUNDE RIKTNINGEN kan ge dig orienteringsproblem – koordinaterna som du är van vid – är helt annorlunda! Tid och Rum är elastiska….

Välkommen till den SJUNDE RIKTNINGEN!

(FYI, inom den SJUNDE RIKTNINGEN finns ett koordinatsystem som har en helt annan uppbyggnad än longitud/latitud. Det är ett evigt koordinatsystem, som jag börjar förstå mig på lite grand…. Återkommer om det!)

Leave A Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *