Expect miracles – en ”twist” för INTENTIONALISTER att fundera på

ACIM som är en förkortning av A Course In Miracles är en 365 dagar lång kurs i förändring av ens perception och världsbild.

Själv orkade jag inte mig igenom den, men jag fångade en del intressanta tankar….

Bl a annat gjorde jag ”taggar” med texten EXPECT MIRACLES. Gav bort dessa taggar i julklapp till för mig viktiga personer. Själv hade jag taggen hängande på min rygga, en i bilen, en på insidan av vår dörr, så man såg den när man gick ut.

Sen försvann den av någon underlig anledning, men idag dök den upp i min ”morgonmottagning”, kallar det så, för nyvaknad kan man bättre ”ta emot rösten från det inre”. För min del är det klart mycket mer ”att ta emot” än att ”meditera”.

Rösten sa…. INTENTION är bra, men FÖRVÄNTAN är bättre. Jag har sedan ett drygt år tillbaka varit del a en intentionsgrupp baserad på Lynn McTaggart:s koncept ”The Power of Eight” som är grupper som genom INTENTIONSARBETE söker nå mål och ta hjälp av varandra i denna uppsåt.

Så min inre röst sade ”INTENTION är bra FÖRVÄNTAN är bättre”. När sådant kommer till mig tenderar jag att följa den tråd som lagts ut för mig att undersöka, så jag gjorde det och här är mina tankar.

Min röst tyckte att jag skall göra nya taggar, börja använda dem aktivt och också ge bort nya i julklappar till barn och barnbarn. Förklaringen till detta min inre rösts önskan är följande.

På min inre ”flannelograf” (en form av whiteboard som fanns förr där man kunde sätta upp bilder etc med hjälp av flanneltyg som brädan var täckt med) satte min inre röst upp en rad youtubeklipp som jag kollat på den senaste veckan.

Vidare täcktes ytan med segment av sådant jag läst och upplevt under veckan (som om jag under den gånga veckan hade blivit förberedd inför just denna ”morgonmottagning”). Allt material som dök upp hade på något sätt en tråd in mot denna situation där FÖRVÄNTAN ställs mot INTENTION.

Det som framstod som en lysande stjärna var att INTENTION är att PUSHA för något man vill, och då också använda sin egen energi som en ingrediens i den ”pushen”. Man skickar helt enkelt ut sin egen energi som bränsle i en raket som letar upp det man vill uppnå med sin intention.

Det visar sig att det faktiskt fungerar, vi har i vår grupp under ett års tid lyckats hämta hem många av de intentioner som vi sänt ut i gemensamt inre arbete (du kan googla upp Power of Eight om du vill veta mer om metoden).

Min inre röst höll upp framför mig ett videoklipp från Youtube som jag kollat på igår, som tydligt visade på att när man gör intentioner (eller i värsta fall lägger en förbannelse, vilket i sig också är en INTENTION) så sänder man ut sin egen energi som laddar intentionen och får därmed en signatur bestående av den egna sammansatta vibrationen som man är.

Min inre röst sade att energieffektiviteten är klart bättre om man formulerar en FÖRVÄNTAN istället för en INTENTION. Dessa olika varianter är samma sak, men man ersätter inledningen i en formulerad intention med orden ”Vår FÖRVÄNTAN är….” istället för ”Vår INTENTION är….”.

I ACIM (se ovan) så handlar det om en kurs i MIRAKLER, och att mirakler är resultatet av försynens eget arbete. En FÖRVÄNTAN om MIRAKLER är som en generell förväntan som man kan sända med i varje INTENTION/FÖRVÄNTAN.

Kursen ACIM handlar om att låta det som kallas ”den helige ande” att genomföra en REVISION och ändring av den egna referensramen som man ser vekligheten genom. Har du problem med begreppet ”helig ande” så kan du ersätta det med vad ord eller begrepp du vill använda för den universella kraften”!

Så, om jag hade tur i morse på min ”morgonmottagning” så var det exakt det som skedde – ett mirakel som levererades av försynen som gjorde en revision av vad jag lärt mig under ett års tid med INTENTIONSARBETE.

I stort sade då försynen att jag har nu gått en delkurs, nämligen INTENTIONSKURSEN och att jag nu bör ta nästa kurs i MIRAKLER där FÖRVÄNTAN är huvudtemat.

På ett sätt är detta en skön känsla och tanke som kom med det. Det var liksom som att meddelandet var ”ge upp, du är inte ensam, vi är experter på mirakler, du skall bara förvänta dig att det som du vill kommer att ske”.

Jag tar emot denna utmaning till förändring av mina INTENTIONER till FÖRVÄNTNINGAR istället och kommer framöver att formulera mig ”Min förväntan är att ett mirakel sker och att …….”

Mirakler finns, och de görs inte av oss, det kan vi gott överlåta till de som vet bättre än vi, och har klarare överblick över den mekanik som gör mirakler! När det nu kommer till ”mekanik” så har jag nog klart för mig utan annan evidens än anekdotisk, att det vi talar om är att den implicita verkligheten i kvantumet är fullt av klok mekanik, och att de som vet mer om detta kan göra mirakler av kvantumet om vi låter dem arbeta i ro. Men, vi ställer till det hela tiden genom att ”PUSHA”.

Min FÖRVÄNTAN är… låter klart mycket bättre än Min INTENTION är…. Om man nu tänker på att egot ibland ställer sig i vägen för själens arbete med mirakler!

Vi som egon är bra på att ställa till det för oss, även om vi tror att vi lyckats över förväntan.

Karma är en realitet, och nog kan negativ karma undvikas lättare om man ser sig väl omhändertagen av sin egen större verklighet, och låter den verka genom och med en själv. Men då måste man kunna konsten att inte vara i vägen och fokusera på vad man egentligen vill ha i livet och sedan FÖRVÄNTA sig det!

Jag vill också ge en länk till ett annat blogginlägg som kan ge lite mer kött på benen om våra agendor och samverkan med vår större VI, det jag nu kallar vårt YOUniverse!

BILDEN nedan är en illustration av ditt ”större jag” (ditt YOUniverse) sett som ett kluster av olika inkarnationer i multiversum som gnuggas mot varandra av vår HELHETSNAVIGATOR som strävar efter att syntetisera alla erfarenheter som alla våra delar har gjort i tid och rum.

Leave A Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *