Gud bor i Glommen, granne med ett lejon

Under dryga 50 år har jag firat sommartiden här i Glommen, närmare bestämt i Hule. Det har definitivt satt sina spår i en själ som min. Havet, utsikten, jobbet med tomten och odlingarna. Man blir en inbiten Glommabo, även om man inte är en ”inföding” så är traktens liv ingraverad i mitt eget liv.

Men, mest är det himmeln som med sin prakt ger mig den klara och tydliga övertygelsen att ”Gud bor i Glommen!”.

Nu är jag inte religiös eller troende inom den svenska kyrkan, så det är inte en religiös övertygelse det handlar om. Nej, det är den totalt övermäktiga upplevelsen av hav och himmel som tar andan ur en titt som tätt. För mig är Gud detta, den totalt oförklarliga och bedårande omfamning som Glommen ger från tårna i gräset upp över huvudet till Glommens himlavalv. Man blir betagen och ödmjukt förundrad.

Visst är Glommen underbart, och visst kan man i en ensam stund tacka det ”gudomliga” för den ögonfröjd som titt som tätt levereras här!

Jag passar på att leverera några av mina bilder som visar dag och natt, hav och himmel. Jag tar mig friheten också att leverera en bild på Träskorna Gud glömde ta med sig en gång, när han hälsade på, de står fortfarande på vårt tralldäck.

Men innan du får njuta bilderna skall du få en klart för dig om Glommens Lejon. Inte alla ser det som ett Lejon, men för min del är det övertydligt att Glomstenen är ett eller flera förstenade Lejon. Det är en rätt passande bild att Gud har skapat en väktare vid hans tröskel, Glomstenens lejon vaktar och vakar över oss. Se bilderna på lejongestalterna som Glomstenen så fint skulpterat!

Gud utan Lucifer vore ju en halvdan historia, eller hur?

Katten Lucifer gör sitt jobb som traktens renhållare av möss och tja, en del kaniner får nog se sig bli offer för hans jaktinstinkt!

Håll till godo med lite bilder från Guds boning, Glommen!

Johnny W Alm

Gud glömde sina träskor på mitt tralldäck…

Solen, Guds emissarie som ger oss liv…

Leta efter något vackrare…

Ibland är Gud Indian

Den uppmärksamme ser Lejonet till höger… en präktig ”man”…

Lejonansiktet riktat mot väster

LUCIFER – Guds polare…

Leave A Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *