PAY IT FORWARD och SEND IT BACKWARDS!

Idag fick jag positiv feedback när jag var i tvättstugan. Någon hade glömt en plastpåse, en tom sådan, du vet en sådan där soppåse. Antagligen någon som haft sin tvätt i den, och sedan struntat ta med den. Först blev jag lite småarg ”att folk inte kan hålla ordning efter sig”, var min tanke.

Men när jag sedan kom ner till tvättstuga den andra gången så fick jag ”inifrån” en push att omformulera vad den där plastpåsen betydde för mig. Jag fick upp en bild av hur jag för någon vecka sedan hade pantat en plaska i en pantmaskin, och sedan medvetet lämnat kvittot i maskinen, för nästa person som använde maskinen att glädjas åt!

Inte mycket pengar för den som fann kvittot, men väl tanken att ”skicka vidare” eller ”PAY IT FORWARD” var anledningen till att jag såg detta som en aktiv handling i att vilja bidra i det gemensamma goda flödet. Detta var ett ”hugskott” och inte genomtänkt, men efteråt kom jag fram till att detta inte är en dum idé alls. Där jag stod så kom jag att minnas filmen ”Pay it forward”. Men sedan glömde jag det hela, ända tills idag!

Min ”pay it forward” satt som en smäck i mitt inre seende där jag stod i tvättstugan med en tom plastpåse i handen. En tom plastpåse som just där och då fungerade som en ”påminnelse” om ”skicka framåt”.

Ja, varför inte tänkte jag, detta kanske är ett kvitto på min pantgenerositet? Så jag tog beslutet att fortsätta experimentera med ”pay it forward”. Jag räknar med att mitt inre kommer att leverera många möjligheter till det framöver. Jag kommer att söka sådana möjligheter varje gång jag jobbar med en ”intention”.

Jag är sedan drygt ett års tid med i en mycket positiv ”intentionsgrupp” som via zoom varje vecka stöder varandras intentioner. Jag har många goda erfarenheter från denna grupps jobb med att lyckas med olika intentioner. En intention är ju som en ”önskan” om att få något uppfyllt. Det är alltifrån bättre hälsa, mående, pengar, saker man behöver etc.

Gruppens sätt att jobba bygger på Lynne McTaggarts bok ”The Power of Eight”. och vi har lyckats med ganska så mycket via vår investering i varandras intentioner.

Så, PAY I FORWARD som modell för att skapa positiva FLÖDEN i världen och också se sig som BIDRAGANDE i skapandet av de mer eller mindre mirakler som dessa intentioner ibland verkligen levererar är något som jag skall ta till mig och börja använda mer.

Pay it Forward handlar alltså om att ”skicka vidare” ”framåt” i tiden för någon annan att ha nytta av. Det kan vara olika handlingar som att ”medvetet” glömma något som andra kan hitta, betala fika ”framåt” om ett café´ nu tar emot det.

SEND IT BACKWARDS

Men det finns också ett ”SEND ” som jag vill rekommendera! Det är dock något som du gör för och till dig själv. Det handlar om att när du är på ”topp”, har gjort något väldigt bra, är på ditt allra bästa humör så kan du skicka den energin ”bakåt” till dig själv….

Nu blev det kanske lite snurrigt här, så jag skall förklara hur du gör. Nästa gång du känner dig på topp, se denna positiva energi framför dig håll upp händerna och skyffla energin ”bakåt” över dina axlar samtidigt som du för din inre syn ser dig själv i FRAMTIDEN ta emot denna energi!

Kan framtiden verkligen ge dig en dos positiv energi som gör dig stärkt, motiverad och ”uppåt” om du från och med idag faktiskt gör som så att du ”skickar din positiva energi BAKÅT över dina axlar”?

För en normalt funtad människa så är detta ju nonsens, men vänta, jag skall lära dig hur detta går till. Det är så himla enkelt, OCH det startar NU, just här!

Först skall vi dra en tidslinje med dig stående i JUST NU:

Som du ser är det god energi som denna figur utstrålar. Tänk nu som så, att just precis när du upplever något positivt, som te x att du fick löneförhöjning, ditt lag vann en match, du fick plötsligt pengar du inte väntat dig, att din bästa vän ger dig oerhört mycket beröm, du lackades uppnå dit mål…. Känn då denna goda energi och se den framför dig…

Ja, blunda nu och se om du kan leta upp ett sådant minne, och försök återskapa den känslan, och den goda energin som du hade just då.

Just så skall du se kvinnan på tidslinjen. Hon har upplevt något mycket positivt och bra. Nu skall vi ta nästa steg för att låta ”FRAMTIDEN” ge dig en energikick.

Det börjar med att kvinnan på bilden SKICKAR sin positiva energi som hon upplever BAKÅT i tiden till sig själv som fanns då! Jag gör det genom att ”kasta” energin bakom mig till ”baktiden” via händerna som jag ”paddlar” bakåt över axlarna!

Se bilden nedan, pilarna som jag lagt in i bilden representerar den energi som hon ”sänder bakåt i tiden till sig själv”. Jag har ”tonat” ner henne för att hon är ju inte i NUET, men finns som en minnesbild.

Du behöver inte tänka på någon speciell tidpunkt som du sänder tillbaka till, det räcker med att ”boosta” din positiva upplevelse du har och sedan lyfta dina händer och ”pusha” energin BAKÅT, bakom dig. Det i sin tur är en effektiv handling i att dela mid dig till dig själv en gång längre tillbaka i tiden!

Nu har vi det hela ett steg till.

Tänk nu om du gör detta till en VANA! Så varje gång du upplever något positivt, är laddad med positiv energi år efter år i framtiden. Efterhand som tiden då går så kommer du att sända positiv energi tillbaka till dig själv, år efter år.

Om du nu idag VET att du kommer att göra så I FRAMTIDEN, att du alltså lovar dig själv att göra detta till en vana, och också göra så i framtiden så kommer tidslinjen se ut så här:

Som du ser ökar ”strömmen” av positiv energi från framtiden till dig dag för dag, OM du nu gör detta till en vana. Gör du inte något, alltså inte sänder energi bakåt i tiden, så kommer du heller inte att få uppleva denna positiva energiström. Du låter ditt FRAMTIDA jag sända energi till dig IDAG, och IDAG öppnar du dig för att ta emot denna energi!

Till dig som tvekar och känner att du vill ha en vetenskaplig förklaring till detta, så har jag bara en sak att säga, glöm det! Det finns ingen vetenskaplig förklaring, detta är ett förslag till ett nytt beteende och experiment! Det är bara DU som kan, genom att använda metoden, utvärdera om du tror att den fungerar. Måttet på det är väl att du faktiskt upplever en positiv energiström som riktas till dig från din framtid.

Detta handlar enbart om att du skall börja göra på ett nytt sätt varje gång du upplever något positivt, nämligen ”boosta denna känsla och energi och skicka den bakåt i tiden till dig själv DÅ”. Inget annat, detta är ett erbjudande att experimentera med att jobba med energi, positiv sådan och se det som finns i bilden ovan hända!

PAY IT FORWARD och SEND IT BACKWARDS så börjar du skapa energiflöden som kommer att ge dig mer av ”upplyft” i livet!

Johnny W Alm

CREDITS: Sean McNamara, https://www.mindpossible.com/ & https://www.facebook.com/MindPossible

Jag lärde mig denna metod i ett Youtubeklipp där Sean blev intervjuad. Han nämnde denna metod helt kort. Jag har utvecklat, illustrerat och skrivit texten, men Sean skall ha all CRED för att ha gett mig insikten om modellen! Tack Sean!

Då jag numera också experimenterar med Dr Ibrahim Karims BIOGEOMETRI genom att via min konst ge hans biogeometrisignaturer En extra touch med kulörer som jag ger dem så tänkte jag ge dig en chans att uppleva hjärtats energiflöde här nedanför!

Leave A Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *