GASA och BROMSA samtidigt….

Förändringsprocesser som har med djupt liggande mönster att göra har ofta den karaktären att det samtidigt GASAS framåt mot det nya samtidigt som det BROMSAS av det gamla som man håller på att ”lämna”.

Har du i en förändringsprocess förundrats någon gång över att det gamla har en enorm KRAFT i sig, att det gamla om och om gestaltar sig mitt i vardagen som en ”vägg”. Det gamla som man lämnar har en kraft i sig genom dess ofta enorma mängd repetitioner som man har upprepat det ”gamla”…..

Det är ju uppenbart att om man skall bryta ett mönster som man har nedärvt i sin DNA eller i sin personliga historia, så kommer den att ”slåss” för sin ”överlevnad”. Vår historia gestaltar sig i olika former, ibland som en ”hydra” som slänger ut ett nytt huvud som spyr galla över en, just precis när det NYA har kommit i sikte.

Om och om igen händer detta, ungefär som om man är omgärdad av speglar som speglar upp det gamla mönstret för en själv.

I en SoulRealignment så kommer vi också att uppleva sådana episoder. Det är oundvikligt även om vi i den processen har städat undan rejält, så vi kan komma vidare snabbare och med bättre kraft.

Vi bygger en NY verklighet för oss genom att göra NYA VAL. OM man gör precis som man gjort tidigare, då får man exakt vad man fick tidigare… När man gör på NYTT sätt eller ändrar sin ”näromvärld” (t ex målar om, tapetserar om, promenerar en ny väg till jobbet, flyttar kontor, ja vad som än är ett NYTT VAL) så STÖDER de förändringarna det NYA man bygger för sig själv!

Hemma hos mig pågår det sedan ett antal veckor ”omdesign” av väggar genom målning och tapetsering, borttag av möbler som gjort sitt i vårt liv (mitt och hustruns d v s). Det är en förnyelse som stöder nya VAL som vi gjort och genom denna ”omdefinition” av vår ”närmiljö” så kommer de NYA valen att stödjas.

Det är som en ”ceremoni” där det gamla avtackas och det nya gestaltas.

Men mitt i detta, så kommer bromsen då och då i olika former. Det GAMLA testar dig… vill du göra dett nya? ÄR du verkligen ÖVERTYGAD om det?

Så på det sättet är det gamla som bromsar en ”vän”. det är det ultimata testet! VART skall du, skall du verkligen lämna mig, din historia, dina vanor, dina underbara vita väggar?

Då kan det svida i själen och kroppen och det kan göra ont ett tag, men helt plötsligt är det NYA där och GASAR åt en!

Det NYA skickar in nya människor, en ny grej som är ”just in time”, en telefonsignal, en bekräftelse från din FRAMTID om att du är på rätt väg!

Förändring är GASA och BROMSA och ratten heter NYA VAL!

Kör på och lyssna till smulspåret!

Leave A Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *